Boeren witbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor het zetsel:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van de eerste 250 gram , 150 gram en 10 gram met de hand of mixer een zetsel ( slap ) en laat dit gedurende een uur in je beslagkom of mixer rijzen.
  2. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed hier van een mooi soepel en glad .
  3. Bol het op en geef het een rijs van 30 minuten.
  4. Vervolgens leg je het aan de punt voor nog eens een rijs van 30 minuten, maak het op, (lang maken) en leg het met bestrooide theedoek voor een rijs van circa 30 minuten.
  5. Leg hierna het half gerezen brood op een bakplaat en snij de bovenkant schuin overdwars om de 2 centimeter in met een scheermesje.
  6. Dek het brood af voor nog een rijs van 15 – 30 minuten.
  7. Verwarm intussen de oven voor op een temperatuur van 230 graden en bak het brood in 20 – 25 minuten mooi goudbruin af.
  8. Bestrijk de insnijdingen met wat .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2692 kcal
134%2692 kcal
Vetten
59 g.
84%59 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%3 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%1 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
450 g.
173%450 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%2 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeren witbrood