Biscuitrol met chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Bakplaat
  • Oven
  • Plank
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Vet de bakplaat goed in met boter en leg er bakpapier op.
    Bestrijk ook het bakpapier met boter.
    Zet in de koelkast.
    Splits de .
    Klop de dooiers wit-schuimig met 100 gram .
    Klop de eiwitten stijf met de rest van de , tot het schuim in pieken rechtop blijft staan.
    Spatel de gezeefde bloem en de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel.
    Schep het beslag op het bakpapier.
    Strijk glad met een spatel.
    Bak in 8 minuten goudbruin in het midden van de oven op 200 °C.
    Haal de bakplaat uit de oven en leg er meteen een vochtige keukenhanddoek op.
    Leg daarop een plank, iets groter dan de bakplaat.
    Keer om.
    Haal voorzichtig de bakplaat weg en haal dan het bakpapier van de koek.
    Rol op, samen met de handdoek en laat 3 minuten afkoelen.
    Rol de koek dan weer open.
    Besprenkel de met de .
    Hak de noten grof.
  2. Breek de en de noga in stukjes.
    Laat ze samen smelten.
  3. Voeg er de noten en de aan toe.
    Breng op smaak met een snuifje kaneel en kardemom.
    Bestrijk de koek met het chocolademengsel.
    Rol zo stevig mogelijk op (nu zonder handdoek!).
    Verpak de biscuitrol in aluminiumfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in gemengde noten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1219 kcal
60%4876 kcal
Vetten
66 g.
95%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
89 g.
34%356 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biscuitrol met chocolade