Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zure zult recept
Zure zult recept

Zure zult


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de schouderkarbonades met been en de kalfsschenkel met been in een grote pan en giet er zoveel kokend water over dat het vlees net onder staat.
Voeg wat zout toe en laat alles op laag vuur 3 uur koken tot het vlees
van het bot valt.
Haal alles uit het vocht en zeef dit.
Zet de bouillon koel weg, zodat het gestolde vet er later makkelijk kan worden afgeschept.
Verwijder de botten uit het vlees en draai het vlees, de zacht geworden knoest, het zwoerd, enz. door de vleesmolen.
Schep het vet van de afgekoelde bouillon, laat deze op hoog vuur tot
1 deciliter inkoken en voeg er dan de azijn, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en peper bij.
Snijd de augurken in kleine stukjes en voeg deze, samen met het
vleesmengsel, bij de bouillon.
Laat alles op matig vuur nog 3 minuten pruttelen en doe alles in 2 of 3 met koud water omgespoelde kommen.
Zet deze koel weg en laat de zure zult opstijven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zure zult recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven