Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje recept
Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje recept

Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje


Ingrediënten


Bereidingswijze


De zalm aan beide kanten besprenkelen met het citroensap en het dan bestrooien met zout en peper.
In een kopje de peterselie fijn knippen. Van het brood de korstjes verwijderen en het dan boven een kom verkruimelen.
De geraspte kaas en de helft van de peterselie erdoor roeren.
De ui pellen en fijn snipperen.
In een steelpan 10 gram boter verhitten.
De uisnippers toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
Van het vuur af de andere helft van de peterselie erdoor roeren.
Met de rest van de boter de ovenschaal dik invetten.
Het uimengsel over de bodem verdelen.
De zalm (naast elkaar) op het uimengsel leggen.
De oven voorverwarmen op 200C.
Het geraspte kaasmengsel over de zalm verdelen.
De schaal afdekken met aluminiumfolie.
De schaal op een rooster in het midden van de oven zetten en de zalm gedurende 15 minuten verwarmen.
De aluminiumfolie van de schaal verwijderen en de zalm nog in 10 minuten gaar en goudbruin bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmmoot met kaas-kruidenkorstje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven