Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uppama (kruidenpasta uit India) recept
Uppama (kruidenpasta uit India) recept

Uppama (kruidenpasta uit India)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Giet de olie in een braadpan en verhit die op middelhoog vuur.
Voeg, als de olie heet is, de asafoetida, het mosterdzaad, de rode peper, de channa dal en de urad dal toe.
Doe, als de linzen roodachtig van kleur zijn, de ui, kool, aardappel, erwtjes, groene chili en gember in de pan, zet het vuur wat hoger en laat het mengsel al roerend 2 minuten koken.
Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 5.5 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Neem het deksel van de pan en roer het zout door het mengsel.
Zet het vuur middelhoog en voeg de gries toe.
Laat het geheel onder goed roeren 5 minuten koken (let op dat de gries niet bruin wordt).
Draai het vuur dan weer laag.
Voeg het kokende water met enkele eetlepels tegelijk toe, terwijl u telkens blijft roeren tot het water is opgenomen. Voeg pas dan de volgende hoeveelheid water toe.
Blijf roeren en laat het mengsel op laag vuur nog 10 minuten koken.
Garneer voor het serveren met de fijngeknipte koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uppama (kruidenpasta uit india) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven