Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon) recept
Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon) recept

Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de belimbing wuluh en snijd het in stukjes.
Halveer de jamur merang.
Maak de rawits schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Rits de blaadjes van de kemangi.
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en marineer ze met het limoensap. Houd dit apart.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de djahe en kunyit en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengel.
Fruit deze kruiden in wat olie tot het gaat geuren en voeg het water toe.
Laat de bouillon koken en breng het op smaak met peper, zout en het limoensap.
Als de bouillon is verkleurd de garnalen, belimbing, jamur merang en rawits toevoegen.
Laat het zachtjes koken tot de garnalen van kleur zijn veranderd.
Zet het vuur uit en voeg de kemangi toe.
Schep het geheel goed door en serveer het warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit udang kuah assam pedis (garnalen in een zure, zeer pittige bouillon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven