Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus) recept
Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus) recept

Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de jengkol.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de serehstengel schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snij deze fijn.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Verhit wat olie in de wok.
Bak hier in de ui en knoflook tot de geuren vrijkomen.
Voeg vervolgens de sereh, daun salam, laos, de lomboks, jengkol, en garnalen toe.
Schep het geheel goed door om aanbranden te voorkomen.
Daarna 50 milliliter water en de ketjap toevoegen.
Schep het geheel goed door.
Kook tot de saus dikker wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit toemis udang jengkol pedis (geroosterde garnalen in pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven