Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shehed tukra (Honingkoekjes) recept
Shehed tukra (Honingkoekjes) recept

Shehed tukra (Honingkoekjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef het meel in een kom.
Laat in een steelpan de ghee of boter smelten op een laag vuur en roer de nootmuskaat en kaneel erdoor.
Voeg aan het meel toe met de melk en meng met de handen tot een stevig deeg.
Kneed het minstens 5 minuten.
Rol het deeg tot 1 cm dik uit en snijd het in vierkanten van 3 cm.
Verhit in een koekenpan 1 -2 cm olie en frituur de koekjes goudbruin.
Verwarm intussen in een schone steelpan de honing met kaneel, kruidnagels en kardemom zachtjes 3- 5 minuten tot de honing het aroma van de specerijen heeft aangenomen.
Schep de gebakken koekjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze snel uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schotel en zeef de gekruide honing erover.
Laat de honingkoekjes afkoelen alvorens ze te serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit shehed tukra (honingkoekjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven