Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shahitukra (gebakken brood in saffraan-pistachesaus) recept
Shahitukra (gebakken brood in saffraan-pistachesaus) recept

Shahitukra (gebakken brood in saffraan-pistachesaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de korst van het witbrood.
Snijd het brood in sneetjes van 3 cm dik en halveer ze nog eens in de lengte.
Verhit de olie in een frituurpan en bak het brood in 2 minuten mooi goudbruin.
Laat uitlekken en houd warm.
Doe de saffraan in een kommetje en giet er een laagje melk in.
Verwarm de honing in de rest van de melk tot hij is opgelost en voeg dan de noten toe.
Zeef de saffraan-melk erbij, roer goed en neem de pan van het vuur.
Laat iets afkoelen.
Roer nu de room en het rozenwater erdoor.
Leg het brood in een serveerkom, giet de saus erover en zet minstens 1 uur in de koelkast, alvorens het te serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit shahitukra (gebakken brood in saffraan-pistachesaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven