Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scholrolletjes met prei en gembersaus recept
Scholrolletjes met prei en gembersaus recept

Scholrolletjes met prei en gembersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de prei schoon en snij de donkergroene deel er af.
De rest van de prei in 3 gelijke stukken snijden.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Was de peterselie en hak deze zeer fijn
De gemberbolletjes fijnhakken.
In een pan doen we: wijn, 1 dl water, bouillontablet en stukken prei. Knoflook toevoegen.
Breng het geheel aan de kook met deksel op de pan ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de prei zacht is.
Met een schuimspaan prei uit de bouillon nemen en prei iets laten afkoelen.
De stukken prei in de lengte snijden
Scholfilets naast elkaar leggen met gladde kant (waar het vel heeft gezeten) naar boven.
Op elke scholfilet stukjes prei leggen en oprollen en zet het geheel vast met een prikker of touwtje.
De bouillon weer aan de kook brengen.
Leg de Scholrolletjes erin en met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
Intussen schaal voorverwarmen.
Scholrolletjes op warme schaal scheppen.
Cocktailprikkers of touwtjes verwijderen.
Schaal afdekken met aluminiumfolie
In een maatbeker 1 dl pocheervocht afmeten en terugdoen in pan.
Van het vuur af al kloppend witte sauspoeder aan bouillonmengsel toevoegen.
Weer zachtjes aan de kook brengen en blijven kloppen tot het een gebonden saus is.
Gemberpoeder en gembersiroop toevoegen en nog even laten koken.
Slagroom en gehakte gember erdoor roeren en saus nog even doorwarmen.
Folie van schaal halen .
De saus rond scholrolletjes schenken.
Peterselie erover strooien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scholrolletjes met prei en gembersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven