Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ Komoh (runderspiesjes in kokossaus) recept
SatÚ Komoh (runderspiesjes in kokossaus) recept

SatÚ Komoh (runderspiesjes in kokossaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het vlees in blokjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Schil de laos en djahe en rasp deze fijn.
Snij de gula djawa in stukjes.
Wrijf de ingrediŰnten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een kruidenpasta.
Verhit de wok met 3 eetlepels olie.
bak de kruidenpasta tot de geuren vrijkomen.
Voeg daun djeruk purut, daun salam, serehstengel en vlees toe en bak tot het vlees van kleur veranderd is.
Voeg santen, asemwater en water toe en kook tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Neem wat saus uit de pan en kook het vlees droog.
Rijg het vlees aan de satÚstokjes.
Als je de satÚstokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees gebakken wordt, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen
Rooster de satÚ mooi van kleur.
Voeg de lomboks toe aan de saus.
Serveer de saus bij de satÚ.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ komoh (runderspiesjes in kokossaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven