Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté kendari (licht gemarineerde saté van rundvlees) recept
Saté kendari (licht gemarineerde saté van rundvlees) recept

Saté kendari (licht gemarineerde saté van rundvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het vlees in gelijke blokjes.
Maak de uien schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de uien samen met de knoflook even licht aan tot de uien glazig zien.
Neem de uien en knoflook uit de wok en bewaar deze in een ruime schaal.
Voeg de overige ingrediënten toe aan het uien mengsel zodat er een marinade ontstaat.
Voeg de vleesblokjes toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Laat het geheel 24 uur marineren op een koele plaat maar niet in de koelkast.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Rijg de blokjes rundvlees aan de stokjes.
Rooster de stokjes boven een vuurtje lichtbruin en gaar.
Serveer de saté warm met een lekker sausje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté kendari (licht gemarineerde saté van rundvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven