

Saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)
- Indonesie
- Bijgerechten
- 4 personen
- 23 uur
- 45 minuten
- jaccor
Ingrediënten
- 1 kilo inktvis
- 2 deciliter santen
- 25 daun kemangi
- 5 daun djeruk purut
- 3 eetlepels asamwater
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
- BOEMBOE:
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 8 rode lomboks
- 4 kemirienoten
- 3 cm kunyit
- 2 cm djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie kruidenpasta.
Fruit de kruidenpaste met de daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren.
Voeg de santen er bij.
Schep het geheel goed door en kook de saus in.
Voeg de inktvis toe en stoof ze totdat ze van kleur veranderen.
Doe dan de kemangi er bij en stoof het even mee.
Laat het geheel afkoelen tot je er met de handen in kan.
Rijg de inktvis aan satéstokjes en roost er ze op de barbecue bruin.
Serveer de saté met de saus.
Tip:
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.
Meer Recepten
- Atjar Cumi Asin (inktvis op zuur)4 porties
25 minuten
jaccor - Botok Cumi Asin (gestoomde inktvis met tahoe)4 porties
30 minuten
jaccor - Sontong lombok hijau (inktvis met lomboks)4 porties
45 minuten
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Saté cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)