Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus) recept
SatÚ cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus) recept

SatÚ cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de inktvis schoon en zet het in water met zout.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn.
Wrijf de ingrediŰnten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie kruidenpasta.
Fruit de kruidenpaste met de daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren.
Voeg de santen er bij.
Schep het geheel goed door en kook de saus in.
Voeg de inktvis toe en stoof ze totdat ze van kleur veranderen.
Doe dan de kemangi er bij en stoof het even mee.
Laat het geheel afkoelen tot je er met de handen in kan.
Rijg de inktvis aan satÚstokjes en roost er ze op de barbecue bruin.
Serveer de satÚ met de saus.

Tip:
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ cumi bakar manado (inktvis spiesen met kokossaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven