Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté) recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté) recept

Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maal de kemirienoten en ketumbar fijn in de vijzel.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak een kruidenpasta van de uien, knoflook, ketjap, kemirienoten, laos, kunyit, djahe, ketumbar, djinten, asemwater en suiker.
Kneus de sereh en de djeruk purut met de achter zijde van een mes en voeg het toe aan de marinade.
Snij de varkenshaas in mooie gelijke blokjes.
Doe het vlees in een schaal en voeg de kruiden pasta toe
Schep het geheel goed door en zet het op een koele plaats voor 24 uur maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig om.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.
Rijg het vlees aan de satéstokjes en rooster het vlees gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven