Saté ajam banjar (kip saté met pittige ketjapsaus)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Wrijf in een vijzel de ingrediënten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
    snij de filet in blokjes.
    Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
    Scheep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
    Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
    Schep het geheel regelmatig goed om.
    Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
    Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn.
  2. gebruik bij het roosteren eventueel wat tegen het verbranden van de saté.
    Maak de marinade goed warm, proef of hij op smaak is en serveer dit als saus bij de saté.
    Als je de stokjes in lauw legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1120 kcal
56%4480 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté ajam banjar (kip saté met pittige ketjapsaus)