Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Teri Jenkin (sambal van zoute vis en petehbonen) recept
Sambal Teri Jenkin (sambal van zoute vis en petehbonen) recept

Sambal Teri Jenkin (sambal van zoute vis en petehbonen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de tomaat schoon en snij deze in stukken.
Maak de petehbonen schoon en halveer deze .
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon e n rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Frituur de ikan teri droog krokant.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie homogene kruidenpasta.
Verhit wat olie in een wok en fruit de kruidenpasta in de olie tot deze gaat geuren.
Doe de tomaat er bij en bak het even mee.
Voeg de petehbonen en de santen toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de saus tot deze de gewenste dikte heeft.
Roer de ikan teri en het limoensap er door en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal teri jenkin (sambal van zoute vis en petehbonen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven