Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal segala (zoete sambal oelek) recept
Sambal segala (zoete sambal oelek) recept

Sambal segala (zoete sambal oelek)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze heel fijn.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Schil de djahe en laos en rasp deze heel fijn.
Rasp de gula djawa.
Verhit flink wat olie in de wok.
Bak hierin de fijngesneden uien, knoflook en de trassi licht aan tot deze begint te kleuren.
Als de uien glazig zijn de sambal oelek erbij doen.
Verhit het geheel samen met alle ingrediŽnten erbij goed door tot het geheel kookt.
Wachten tot het geheel kookt het vuur zacht zetten en laten pruttelen tot het water verdampt is.
Alle blaadjes, wortels en de sereh eruit halen.
De sambal over goed schone (uitgekookte) potten verdelen.
De olie komt in de potten naar boven en is daarom lang houdbaar in de koelkast.
Deze sambal is niet heet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal segala (zoete sambal oelek) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven