Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus) recept
Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus) recept

Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de makrelen in moten en bestrooi deze met zout en kunyit.
Laat de makrelen een nacht over intrekken.
Maak de lomboks schoon en wrijf deze fijn in een vijzel.
Maak de tomaten schoon en wijf deze door de lomboks tot een pasta.
Verhit wat olie in de wok en bak de makreel moten aan tot deze licht bruin zijn.
Neem de makreel uit de wok en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Verhit de olie in de wok en ban de sjarlotjes, knoflook, djahe en serehstengels even goed aan tot deze begint te kleuren .
Voeg de lombokpasta toe en schep het geheel goed door.
Laat het geheel 10 minuten sudderen .
Voeg de suiker, azijn en zout toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal ikan tenggiri (gebakken makreel in een sambalsaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven