Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Ikan Cabe Hijau (gebakken sardientjes in hete saus) recept
Sambal Ikan Cabe Hijau (gebakken sardientjes in hete saus) recept

Sambal Ikan Cabe Hijau (gebakken sardientjes in hete saus)


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Maak de sardientjes schoon.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe in een vijzel tot een homogene kruidenpasta.
Verhit de olie in een wok.
Bak de sardientjes in hete olie bijna gaar
Neem de sardientjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Neem de olie uit de wok.
Bak de kruidenpasta in 3 eetlepels olie licht aan tot deze begint te kleuren
Voeg de lomboks, tomaat, suiker en water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur uit, leg de gebakken vis in de saus.
Laat het geheel een paar uur intrekken.
Verwarm het geheel net voor het opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal ikan cabe hijau (gebakken sardientjes in hete saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven