Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal ikan bilis telor (Gezouten vis en eieren met sambal) recept
Sambal ikan bilis telor (Gezouten vis en eieren met sambal) recept

Sambal ikan bilis telor (Gezouten vis en eieren met sambal)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
Kook de eieren hard en pel deze en snij de eieren doormidden.
Frituur de ikan teri goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier afkoelen.
Verhit wat olie in de wok en fruit de uien en knoflook aan tot deze glazig gaan zien.
Voeg de sambal toe en bak even mee.
Voeg het water en de asem door het geheel en bak even door.
Schep het geheel goed door en roer de suiker door de sambal en kook totdat de sambal de juiste dikte heeft.
Roer de gefrituurde visjes door de sambal en laat het geheel afkoelen.
Leg de halve eieren op een schaal en bedek die met de afgekoelde sambal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal ikan bilis telor (gezouten vis en eieren met sambal) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven