

Sambal ikan bilis telor (Gezouten vis en eieren met sambal)
- Indonesie
- Bijgerechten
- 10 portie(s)
- 40 minuten
- jaccor
Ingrediënten
- 100 gram ikan teri
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel asem
- 2 theelepels suiker
- 4 eieren
Bereidingswijze
Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
Kook de eieren hard en pel deze en snij de eieren doormidden.
Frituur de ikan teri goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier afkoelen.
Verhit wat olie in de wok en fruit de uien en knoflook aan tot deze glazig gaan zien.
Voeg de sambal toe en bak even mee.
Voeg het water en de asem door het geheel en bak even door.
Schep het geheel goed door en roer de suiker door de sambal en kook totdat de sambal de juiste dikte heeft.
Roer de gefrituurde visjes door de sambal en laat het geheel afkoelen.
Leg de halve eieren op een schaal en bedek die met de afgekoelde sambal.
Meer Recepten
- Rempeyek Ikan Bilis4 porties
20 minuten
34533 - Terong Bilis Berlado4 porties
30 minuten
34533 - Sambal goreng ikan teri (pittige vis)4 porties
45 minuten
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit sambal ikan bilis telor (gezouten vis en eieren met sambal) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Sambal ikan bilis telor (gezouten vis en eieren met sambal)