Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren) recept
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren) recept

Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren hard, pel de eieren daarna en halveer ze vervolgens.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de lomboks en snijd deze fijn.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok voldoende olie en frituur de eieren goudbruin.
Laat daarna de eieren uitlekken op keukenpapier.
Giet olie uit de wok zodat er nog maar 3 eetlepels achterblijft en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten.
Voeg dan de petis en de salam toe en bak dit nog 2 minuten.
Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en laat dit nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Giet de saus over de gehalveerde eieren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven