Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Budak (pittige sambal met kermirienootjes) recept
Sambal Budak (pittige sambal met kermirienootjes) recept

Sambal Budak (pittige sambal met kermirienootjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotten schoon en snijd deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de lomboks en snijd deze zeer fijn.
Meng de sjalotten, knoflook en lomboks met de kemirienoten.
Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan het lombokmengsel, de sereh, de salam en de jeruk-purut toe en bak dit nog 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe met zout naar smaak en laat dit zachtjes bakken totdat het vocht in ingedampt en de olie vrijkomt.
Verwijder de salam en purut balderen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal budak (pittige sambal met kermirienootjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven