Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer kerrie (Javaanse kerriesoep) recept
Sajoer kerrie (Javaanse kerriesoep) recept

Sajoer kerrie (Javaanse kerriesoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de lomboks en snijd deze in ringetjes.
Laat het poulet in ruim water tot bouillon trekken.
Voeg de gemberpoeder, koenjit, ketoembar, djinten en trassi toe aan de sjalotten knoflook en pepers.
Fruit het geheel in de boter, voeg sereh en salam toe.
Schep het geheel goed door en voeg de bouillon toe
Doe het deksel op de pan en laat het op een lage warmtebron 5 minuten koken.
Was de boontjes en snijd ze grof.
Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze met de boontjes in de sajoer.
Doe het deksel weer op de pan en laat alles ca. 7 minuten sudderen.
Smelt vervolgens de santen erin. Blijf roeren tot deze geheel gesmolten is.
Doe de bouillonblokjes en suiker erbij en laat het nog 5 minuten stoven met het deksel half op de pan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer kerrie (javaanse kerriesoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven