

Raita met komkommer (yoghurt met komkommer)
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 6 deciliter natuurlijke yoghurt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel vers gehakte kruizemunt ('mint')
Bereidingswijze
Dit is de traditionele manier om komkommer te snijden.
Soms bevat een raita dobbelsteentjes of grote stukken komkommer, maar door dunne reepjes te gebruiken, kan de yoghurt beter met de komkommer worden gemengd.
Meng met een vork het zout en de helft van de paprikapoeder goed door de yoghurt.
Roer nu heel voorzichtig de reepjes komkommer erdoor.
Strooi er als garnering de rest van de paprikapoeder en de kruizemunt over.
Laat de raita voor het opdienen ongeveer 2 uur goed koelen.
Serveersuggesties
Een raita is een 'brandblusser' die veel mensen graag gebruiken als de maaltijd flink pittig is.
Meer Recepten
- Komkommer Raita4 porties
10 minuten
34533 - Munt-Komkommer Raita4 porties
45 minuten
34533 - Tomaat-komkommer raita4 porties
15 minuten
hokkiebokkie
Allergenen Informatie
Voor dit raita met komkommer (yoghurt met komkommer) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Raita met komkommer (yoghurt met komkommer)