Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Puri  (gefrituurd volkorenbrood) recept
Puri  (gefrituurd volkorenbrood) recept

Puri (gefrituurd volkorenbrood)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef het meel met zout in een kom.
Klop geleidelijk het water erdoor en meng tot een stevig deeg.
Voeg de ghee of boter toe en kneed het goed.
Laat het geheel afgedekt 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 8-10 stukken van 3 cm doorsnee en vorm hiervan ballen.
Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes van bijna 3 mm dik.
Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie matig heet tot een stukje puri meteen gaat sissen en drijven.
Frituur de puri's een voor een 1 minuut tot ze uitzetten en bovendrijven; schep er intussen hete olie over.
Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Houd ze warm in de oven en bak de rest.
Serveer ze warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit puri (gefrituurd volkorenbrood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven