Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Polak Puri (spinazie gevuld gefrituurd brood) recept
Polak Puri (spinazie gevuld gefrituurd brood) recept

Polak Puri (spinazie gevuld gefrituurd brood)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de spinazie enkele malen in ruim koud water en maak hem volkomen droog (slacentrifuge).
Hak, maal of snijd de spinazie zo fijn mogelijk
Voeg aan de spinaziepuree het volkorenmeel, zout, de gemberwortel, ghee en 3-4 eetlepels lauw water toe.
Maak er snel een soepel en stevig deeg van.
Kneed het deeg nog even na met de handen en vorm er een bal van.
Verpak de deegbal in plastic folie en laat hem tenminste 1 uur op een koele plek (groentela van koelkast) rusten.
Vorm hierna van het deeg 12 balletjes.
Rol de balletjes op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lapjes met een dikte van 3/4 cm.
Bak de puri in hete olie (170 C) in 3 minuten goudbruin.
Keer de puri na 1 minuut om.
Wanneer u tijdens het bakken kokende olie over de koekjes schenkt, zullen ze fraai opzwellen.
Laat de gebakken puri voor het opdienen even op een stuk keukenpapier uitlekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit polak puri (spinazie gevuld gefrituurd brood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven