Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pilao (gekruide bouillonrijst)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze.
Pers de knoflook.
Was de rijst goed, laat hem uitlekken en verwijder eventuele ongerechtigheden.
Smelt de ghee in een grote pan en fruit er de uien en knoflook zachtjes 4.5 minuten in.
Schil de gember en snijd in reepjes van 1/2 cm breed en 5 cm lang.
Voeg aan de pan toe en bak weer 2 minuten.
Voeg nu de kruidnagels, kardemom en kaneel toe, roer goed en bak 1 minuut.
Voeg kurkuma, peper, garam masala en zout toe en roerbak alles nog eens 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer tot alles onder de kruiden zit.
Giet de hete bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken zonder deksel tot de rijst binnenin nog net hard is; roer af en toe, zodat de rijst niet aankoekt.
Voeg zo nodig extra heet water of bouillon toe.
Giet de gare rijst in een grote zeef om goed uit te lekken.
Doe in een grote ovale schaal, bestrooi met rozijnen en amandelen en serveer meteen. Of houd het warm in een oven van 180 C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pilao (gekruide bouillonrijst) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven