Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pate van lamsvlees recept
Pate van lamsvlees recept

Pate van lamsvlees


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maal de lamspoulet, vet spek en lever afwisselend door de gehaktmolen.
Voeg als laatste het brood toe om het laatste vlees uit de molen te kunnen draaien.
Voeg zout en bloem toe en meng goed door elkaar.
Zet het vlees koud zodat het zout zijn werk kan doen.
Pel en snipper de sjalot en knoflook.
Fruit de sjalot en knoflook in olijfolie glazig samen met laurier en tijm.
Blus af met limoensap en port.
Voeg de bessengelei toe en laat inkoken tot het stroperig is.
Voeg de stroop toe aan het vleesmengsel en meng er de eieren door.
Meng het goed door elkaar.
Bekleed een vel slagersfolie dakpansgewijs met de plakken katenspek en leg in de patévorm.
Vul de vorm met het patémengsel, vouw het katenspek dicht en pak de vorm strak in met plasticfolie.
Gaar de paté op 80 ºC in de heteluchtoven tot de kern 78 ºC heeft bereikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pate van lamsvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven