Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
PatÚ van het varken recept
PatÚ van het varken recept

PatÚ van het varken


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze heel fijn.
Verhit een pan met wat boter.
En bak de uien hierin tot deze glazig zien.
Laat de uien afkoelen en uitlekken.

Snij het vlees in stukjes van 2 bij 2 cm
Laat het vlees niet boven de 2 ░C komen voor het draaien van het vlees koel het dan eerst terug!!!!!!!!
Draai het vlees door de gehaktmolen met een grove schijf.
Meng de gebakken ui en gemalen kruiden door het vlees tot een homogene massa.

Zet in de gehaktmolen de fijnste schijf.
Voor fijne patÚ maal het geheel opnieuw door de gehaktmolen.
Draai als laatste de twee sneetjes brood door de gehaktmolen.
(Wanneer je de patÚ grover van structuur wilt houden 1/3 deel van de vleesmassa door de fijne schijf draaien)

Voeg de room, kruiden en kruidenpaneermeel toe.
Meng het geheel tot een homogene massa.
Voeg al mengend de gewone paneermeel toe tot er een stevige massa ontstaat.
Laat het geheel opstijven in de vriezer (1 uur).

Bekleed de patÚ vormen met de plakjes spek, zorg er voor dat je de bovenzijde kan dicht leggen met hetgeen over de rand hangt.
Werk de vleesmassa nog eenmaal goed door, zorg ervoor dat je zo min mogelijk warmte in de vleesmassa brengt.
Vul de patÚvormen met de vleesmassa tot deze gelijk met de bovenzijde vol zitten.
Sla de spekplakjes terug leg hier de laurierbladen en de peperkorrels op.
Plaats de deksel op de patÚvorm en zet deze onder spanning.

Verwarm de oven voor op 175░C.
Zet de patÚvormen in een grotere braadslee, die met heet water is gevuld. (Zorg ervoor dat de vorm 2/3 onder water staat)
Plaats het geheel in de oven en laat zo au bain marie 1,5 uur garen.
Of bij kernthermometer 68░C in de kern van de patÚvorm.

Neem de patÚ uit de oven en laat hem afkoelen.
Eerst buiten de koelkast tot de ergste warmte weg is.
Dan in de koelkast een nacht over.

Dan de patÚ uit de vorm halen door deze aan de buitenzijde licht te verwarmen en vervolgens op een plank storten en snijden.

Serveersuggesties

Let op: Gebruik voor deze patÚ gesloten vorm met een deksel die het geheel onder druk houd (maat vorm 10 cm breed bij 10 cm hoog bij 25 lang) Nitriet pekelzout kan je vaak bij je slager verkrijgen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit patÚ van het varken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven