Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paté van hertenvlees recept
Paté van hertenvlees recept

Paté van hertenvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het hert, kippenlevers en vet spek met elkaar.
Voeg zout en bloem toe en meng goed door elkaar.
Zet het vlees koud.
Pel en snijd de sjalotten en knoflook fijn.
Fruit sjalot en knoflook in olijfolie glazig samen met laurier en tijm.
Vijzel de jeneverbessen, piment en gember fijn en voeg toe aan de sjalot.
Blus af met limoensap en port.
Voeg de bessengelei toe en laat inkoken tot het stroperig is.
Voeg de stroop toe aan het vleesmengsel en voeg als laatste de eieren toe.
Geheel goed mengen.
Bekleed een vel slagersfolie dakpansgewijs met de plakken katenspek en leg in de patévorm.
Vul de vorm met het patémengsel, vouw het katenspek dicht en pak de vorm strak in met plastic folie.
Gaar de paté op 80ºC in de heteluchtoven met een kern van 78 ºC.
Dit duurt circa 1 tot 2 uur (afhankelijk van de vorm).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paté van hertenvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven