Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pate van gevogelte in een deegkorst recept
Pate van gevogelte in een deegkorst recept

Pate van gevogelte in een deegkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deeg:
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje reuzel, het water, ei en een snufje zout met elkaar.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

De vulling:
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Bostel de champignons schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Was de worteltjes en snijd deze in kleine stukjes.
Smelt ganzenvet in een pan en bak de ui, champignons, kippenlever en wortel en breng op smaak met zout en peper.
Pureer in de keukenmachine en schep de vulling in een kom. Laat de vulling ijskoud worden.
Bestrooi de duif en kwartel met zout en maal ze in de keukenmachine met de cognac grof.
Kneed het vetspek, ei en de gevogelte glace erdoor en roer de room erdoor.
Laat de farce ijskoud worden.
Kook de pistachepitten circa 5 minuten, spoel ze koud en dep ze goed droog.
Roer de pistachepitten en de helft van de kippenlevervulling door de farce en zet de farcevulling in de koelkast.

Gevogelte gelei:
Week de gelatine in koud water.
Breng de helft van de gevogeltefond aan de kook, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de warme gevogeltefond.
Schenk de koude gevogeltefond erbij en laat de gevogeltefond op ijswater koud worden.

Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en snijd het deeg, eventueel met behulp van een mal, uit zodat het in de terrinevorm past en het deeg aan alle kanten overlapt.
Bekleed de terrinevorm met het deeg en beleg het deeg met plakjes vetspek.
Verdeel de vulling over de terrinevorm en klap het vetspek en het deeg dicht.
Steek met de stekervorm twee rondjes uit het deeg en het vetspek en schuif er “schoorsteentjes” van aluminiumfolie in. Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee.
Bak de terrine in de oven circa 10 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 185 ºC en bak de terrine nog circa 30 minuten.
Haal de terrine uit de oven en laat hem afkoelen.
Verwijder de “schoorsteentjes” uit de terrine en verpak de terrine heel stevig in plasticfolie.
Maak de gaatjes waar de “schoorsteentjes” gezeten hebben vrij en schenk de gelei erin.
Laat de gelei opstijven.
Snijd de terrine in plakjes en bestrijk de plakjes met de resterende gelei.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pate van gevogelte in een deegkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven