Paté van de familie

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd vlees, lever en in blokjes en vries het licht aan.
    Weeg intussen alle nauwkeurig af.
    Vlees malen 1x 3 mm voor een beetje grove paté 2x voor iets fijner.
  2. Maal ook de mee.
  3. Alle en toevoegen.
  4. Meng de maïzena met de .
  5. Ook dit er bij goed doormengen.
    Beetje droge peterselie voor een fris snijvlak later is wel leuk.
    Laat het deeg een uurtje door kleuren en op smaak komen.
    Vet een cakevorm of geglazuurde oven schaal in met boter of bakspray.
    Vul met het deeg aan de kanten iets hoger.
    Zet het in voorverwarmde oven op 95 a 100 graden ca. 2 uur.
    Prik dan met een vleesvork tot in het hart van de paté.
  6. Wacht een minuut.
  7. Voel op je hand of de punten van de vork heet zijn.
  8. Is dat het geval dan is de paté gaar.
    Uit de oven halen en afdekken met een passend houten plankje bekleed met plastic.
  9. Verzwaar dit met blikken conserven of een pan koud water.
  10. Laat de paté afkoelen.
  11. Pas later in de koeling doen.
    Garneer af met takjes thijm of wat peperkorrels of bieslook of plakjes knoflook.
    Giet de lauwe er voorzichtig overheen en laat opstijven.
  12. sluit ook de paté af.
    Hierdoor is het langer houdbaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paté van de familie