Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje) recept
Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje) recept

Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengeng met de achterzijde van een mes.
Wrijf de uien, knoflook, laos, kemirienoten, kentumbar, paprikapoeder en djinten tot een mooie kruiden pasta.
Kook de tong in een pan met 2 ltr water en wat zout in bijna 2 uur zachtjes gaar.
Haal de tong uit de pan, pel er de huid vanaf en verwijder het keelstuk.
Snij de tong in dunne plakken.
Verhit wat olie in een wok en fruit het kruidenmengsel licht aan.
Voeg de santen, sereh, djeruk purut en daun salam toe.
Breng het geheel aan de kook.
Schep het geheel regelmatig goed om, om aanzetting te voor komen
Voeg er de plakken tong aan toe.
Schep de tong goed door het geheel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit opor lidah (gestoofde rundertong in kokossausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven