Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oedang ketan Koening (nasi met garnalen) recept
Oedang ketan Koening (nasi met garnalen) recept

Oedang ketan Koening (nasi met garnalen)


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de lomboks en snijd deze in ringetjes.
Kneus de sereh stengel.
De ketan rijst minstens 1 uur van te voren weken in ruim water en halve blok santen in bodempje water laten smelten.
De geweekte ketanrijst in een rijststomer doen met wat zout. Dan de gesmolten santen blok na ongeveer 15 minuten er doorheen mengen.
Met de koenjit nog ongeveer 15 minuten doorstomen op groot vuur. Lombok, prei, paprika, knoflook en de stengel sereh in stukjes van 4 cm snijden.
De garnalen in wat olie op bakken. Dan de prei, paprika en lombok meebakken tot beetgaar en kop water toevoegen. De kemiriepasta, resterende santen, bouillonblokje en resterende kruiden toevoegen.
Op het laatst nog theelepel suiker toevoegen.
Met een ijslepel bolletjes rijst maken.
De garnalen met saus er overheen doen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oedang ketan koening (nasi met garnalen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven