Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oblok Oblok (bonen met tempe en tahu) recept
Oblok Oblok (bonen met tempe en tahu) recept

Oblok Oblok (bonen met tempe en tahu)


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Oblok Oblok is een gerecht met gefermenteerde bonen (soja bonen) in de vorm van tahu en tempé.
Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesamolie in een wok en zet dat apart.
Maak de boemboe door trassi, kemirinootjes, laos, lombok, sambal, suiker, asemwater, ketumbar, djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven olie en doe daar na een minuut de boemboepasta bij.
Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren, doe er dan de kippenbouillon bij en de kokoscrème.
Roer dat goed door elkaar en laat even sudderen.
Doe er dan de petehbonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé.
Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oblok oblok (bonen met tempe en tahu) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven