Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Murgh makhani (kip met rode boter) recept
Murgh makhani (kip met rode boter) recept

Murgh makhani (kip met rode boter)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien, snijd ze in ringen en fruit die in wat boter in een grote pan.
Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beiden door de knijper.
Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
Meng alles met de verse room, chilipoeder en kardemom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit).
Doe dit mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde, rode saus te krijgen.
Bak de stukjes kip onder de grill 3 minuten.
Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.
Zet het geheel nog even in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit murgh makhani (kip met rode boter) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven