Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mhaans kari (Lamscurry) recept
Mhaans kari (Lamscurry) recept

Mhaans kari (Lamscurry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het lamsvlees in blokken en verwijder vetranden en zenen.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de blokjes vlees snel aan alle kanten licht bruin.
Neem het vlees uit de pan en zet dit even apart.
Doe de ui en knoflook in de rest van de ghee aanbraden tot deze begint te kleuren.
Voeg de kruiden, lombok ringetjes toe en bak het geheel 3 minuten goed door.
Schep het geheel goed door om verbranding te voorkomen.
Doe het vlees terug, voeg het water en zout toe en laat geheel een uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Kook het geheel met deksel als u een curry met veel saus wenst.
Kook het geheel zonder deksel als de curry droog moet zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mhaans kari (lamscurry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Mhaans kari (Lamscurry) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Geklaarde boter.
    Jaccor gaf dit recept op 3 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Wat is ghee en bestaat er een alternatief voor?
    Ma-griet gaf dit recept op 31 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven