Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus) recept
Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus) recept

Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringetjes.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de pepers en snijd deze fijn.
Kneus ze met de kemiries, koenir, kentjoer en trassi fijn en fruit alles in de boter.
Voeg asem, suiker en zout toe.
Zet de warmtebron niet te hoog om aanbranden en te bruin worden te voorkomen.
Los de santen op in 3 deciliter warm water en schenk ze met de djeroek poeroetblaadjes bij de gefruite kruiden.
Breng alles langzaam aan de kook.
Dompel de vis voorzichtig onder in het sausje en stoof alles 10 minuten.
Haal de vis uit het sausje en leg hem op een diepe schaal.
Laat het sausje verder sudderen tot het wat is ingedikt en schenk het dan over de vis.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven