Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Maiskolf met sinaasappel en kruidenboter recept
Maiskolf met sinaasappel en kruidenboter recept

Maiskolf met sinaasappel en kruidenboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Chipotle: neem een blik chipotle in adobo-saus en pureer met staafmixer.
Wat je overhoudt kun je bijvoorbeeld in ijsblokzakjes gieten en zo in porties invriezen.
Breng water aan de kook en doe de schoongemaakte maiskolven erin. Als het water weer kookt vuur uit en 10 minuten laten staan.

Chipotle boter:
Meng de chipotlepuree met de sinaaspelsap en roer de suiker en zout erin.
Voeg de boter toe en verwarm in de microwave 30 secondes op zeer laag vermogen tot de boter net gesmolten is.
Roer alles door elkaar en laat afkoelen. De boter wordt halfzacht.
Roer de gehakte koriander er doorheen.
Maak een mooie rol van het mengsel in bakpapier en laat afkoelen in de koelkast.

Serveer de warme maiskolven met de boter.
De limoen heb ik erbij gedaan voor een tikje extra frisheid.
Je kunt de maiskolven ook nog even grillen in een deel van de chipotle boter, om voor het serveren de andere helft erbij te geven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit maiskolf met sinaasappel en kruidenboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven