Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lumper Ikan Tongkol (rijstrolletjes met tonijn) recept
Lumper Ikan Tongkol (rijstrolletjes met tonijn) recept

Lumper Ikan Tongkol (rijstrolletjes met tonijn)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de lomboks en uien fijn.
Schil de djahe.
Snijd de tonijn fijn.
Fruit de uien, lomboks en djahe in hete olie totdat dit gaat geuren. Voeg nu de tonijn toe en meng alles goed.
Giet hier de kokosmelk bij en laat het geheel pruttelen tot de kokosmelk bijna is verdampt.
Verwijder de djahe.
Doe de ketan in 6 deciliter water en laat het 10 minuten staan.
Doe de santen, zout naar smaak erbij en breng het aan de kook.
Roer tot de santen is opgelost.
Verlaag het vuur en doe de deksel op de pan.
Laat de ketan 10 minuten koken.
Breng intussen water aan de kook in een stoompan.
Laat de ketan in 20 minuten gaar stomen.
Druk de warme ketan uit tot een 1 cm. dikke lap
Snijd deze uit in lange stukken.
Verdeel de vulling over de lapjes en maak er rolletjes van.
Wikkel de rolletjes in aluminiumfolie en sluit ze goed af.
Stoom de rolletjes in ongeveer 10 minuten in de stoompan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lumper ikan tongkol (rijstrolletjes met tonijn) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven