

Kue Dadar Bawang dan Santen (uienpannenkoek met kokossaus)
Ingrediënten
- 350 gram uien
- 3 eetlepels gekookte (risotto)rijst
- 8 eetlepels bloem
- 0,25 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels arachideolie
- 375 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1,5 theelepel sambal
- 1 theelepel peper
- 1,5 deciliter plantaardige olie
- 250 gram lente-uien, in reepjes
Bereidingswijze
Doe ze in een schaal met de rijst, bloem, 125 milliliter water, beetje zout, suiker en de arachideolie.
Meng alles goed en laat het even rusten.
Meng voor de saus de kokosmelk, tomatenketchup, sambal, beetje zout en de peper en zet het apart.
Verhit de olie in een wok en bak een gedeelte van het rijstmengsel goudbruin. Draai de koek en bak de andere kant.
Bak de rest van het beslag.
Doe voor de saus olie in de wok en fruit de lente uitjes en de saus. Roerbak dit een paar minuutjes en giet het over de koeken.
Serveer met roerbakgroentes naar eigen smaak.
Serveersuggesties
Varieer naar eigen smaak, bijvoorbeeld prei in plaats van de uien. Roerbak kip samen met de groenten.
Meer Recepten
- Kue Dadar (gevulde flensjes)4 porties
45 minuten
jaccor - Bakso Tetelan (balletjes van rundvlees in bouillon)4 porties
45 minuten
jaccor - Ajam basko (soepballetjes van kippenvlees)4 porties
50 minuten
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit kue dadar bawang dan santen (uienpannenkoek met kokossaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Kue dadar bawang dan santen (uienpannenkoek met kokossaus)