Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Korma Plau (Lamscurry met rijst) recept
Korma Plau (Lamscurry met rijst) recept

Korma Plau (Lamscurry met rijst)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het lamsvlees in blokjes.
Hak de helft van de uien met de gember, de knoflook, de kruiden en de helft van de amandelen zeer fijn.
Snipper de rest van de ui en fruit die in wat boter.
Voeg de kruidenmassa toe en fruit dit tot de olie zich van de rest scheidt.
Voeg het lamsvlees, de (in een eetlepel kokend water opgeloste) saffraan en de yoghurt toe.
Breng het gerecht aan de kook en laat het zachtjes, afgedekt, 1 uur stoven tot het vlees zacht is.
Roer af en toe.
Rooster de rest van het amandelschaafsel in een droge hete koekenpan en strooi dit over het vlees.
Serveer het vlees met (even in olie met knoflook en wat kerrie gebakken en daarna in bouillon gekookte) rijst, een chutney naar keuze en een 'sambal' van een fijngehakt mengsel van 1 rode ui, 2 muntblaadjes en citroensap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit korma plau (lamscurry met rijst) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven