Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Klepon (Indonesische suikerbolletjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de ketanmeel, het zout, de vanille- en de basterdsuiker in een grote beslagkom.
Meng dit goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de santen (en de kleurstof) erbij en blijf goed kneden.
Kneed net zolang totdat het deeg bijna niet meer plakt (eventueel ketanmeel toevoegen als het te vochtig blijft) en laat het daarna even rusten (paar minuten).
Het deeg is klaar als het goed stevig is en bijna niet meer plakt.
Rasp de palmsuiker fijn.
Strooi de geraspte kokos uit over een groot plat bord.
Zet een grote pan met veel water op het vuur en breng het water aan de kook.
Maak van het deeg een balletje zo groot als een knikker.
Maak een deuk in een balletje zodat een komvorm ontstaat en vul deze met de geraspte palmsuiker.
Druk de suiker aan en vouw het balletje goed dicht.
Let erop dat er geen gaatjes in het deeg zitten anders loopt de palmsuiker uit het balletje na het koken.
Maak zo een aantal balletjes (oneveer 10). Doe de balletjes voorzichtig, 1 voor 1 in het water. Let erop dat ze niet aan elkaar of de pan vastplakken en kook net zo lang totdat de balletjes gaan drijven.
Haal de balletjes uit het water en laat heel even uitlekken.
Rol de balletjes door de kokos en laat even afkoelen.
Herhaal dit tot het deeg op is.

Serveer de klepon (het liefst een beetje warm) bij de thee of koffie samen met andere Indonesische lekkernijen zoals spekkoek.

Bewaar de klepon niet te lang buiten de vriezer want dan droogt het deeg uit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klepon (indonesische suikerbolletjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven