Ingrediënten

+ -
print

Boemboe ketan:

Seroendeng:

Boemboe seroendeng:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Vormpjes
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Plet de met de achterzijde van een mes.
    Week de rijst in het , laat dit voor 1 uur staan en laat het daarna uitlekken.
    Stoom de ketan ca. 15 minuten.
    Breng de met de daun pandan, , en al roerend aan de kook.
    Voeg de ketan toe en roer het goed door.
    Kook de rijst tot het al het vocht heeft geabsorbeerd.
    Stoom het geheel daarna gaar.
    Schep de ketan in vormpjes of schaaltjes.
    Leg een bord op de kop op het schaaltje en draai het geheel om.
    Haal het schaaltje van de ketan af.
    Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de lombokschoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Pof de in een droge koekenpan.
    Schil de en en rasp deze fijn.
    Maal de bumbu voor de seroendeng in de vijzel tot een pasta en fruit die met daun , en tot de geuren vrijkomen.
    Voeg de , gula djawa, en toe.
    Roer het geheel goed door tot de seroendeng droog is.
    Gooi de bladeren weg.
    Strooi de seroendeng over de ketan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ketan koening seroendeng (gele kleefrijst bestrooid met kruidige kokos)