Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kesar pilau (zoete rijst)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rijst grondig, zet hem in een kom onder koud water en laat 2 uur weken.
Smelt 100 gram ghee in een grote pan.
Voeg de rozijnen, pistaches en amandelen toe en bak 3 minuten zachtjes.
Schep alles met een schuimspaan eruit, laat uitlekken op keukenpapier en zet even weg.
Smelt de rest van de ghee en bak nu de kruidnagels, kardemom, kaneel en piment zachtjes 5 minuten onder geregeld roeren.
Laat de rijst uitlekken, voeg toe en meng goed.
Roer de saffraan met weekwater erdoor en voeg het kokende water toe.
Dek de pan af en laat de rijst 20-2 5 minuten zachtjes koken tot hij gaar is en het vocht heeft opgenomen.
Giet zo nodig af en bestrooi met de suiker en de gebakken rozijnen en noten.
Serveer warm of koud, gegarneerd met zilverblad.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kesar pilau (zoete rijst) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven