Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jaggery satay (palmsuikersaté) recept
Jaggery satay (palmsuikersaté) recept

Jaggery satay (palmsuikersaté)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.
Week de tamarindepulp 10 minuten in kokend water, knijp ze daarna goed tussen de vingers uit en zeef het vocht.
Voeg er al roerend het pimentpoeder, de peper, het zout en de suiker aan toe en blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Verhit de olie en bak de stukjes vlees heel snel rondom bruin.
Schep de stukjes vlees uit de pan en laat ze even uitlekken.
Doe ze daarna bij de saus en laat alles 12.5 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus tamelijk dik is geworden.
Steek de blokjes vlees aan bamboestokjes (4-5 stukjes per stokje) en schenk de rest van de saus erover.
Geef er rijst bij.

Allergenen Informatie

Voor dit jaggery satay (palmsuikersaté) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven