Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Injera - Ethiopische pannenkoek


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Meng het meel met het water in een grote kom. Doe er een theedoek over en laat het drie dagen op kamertemperatuur staan. Het deeg gaat fermenteren, wordt zuur en krijgt bubbels. Naar smaak zout toevoegen. Neem een grote koekenpan en laat deze matig warm worden met een beetje olie. Van teff maak je stevige pannenkoeken, dus de bodem van de pan dik bedekken met een laag beslag.

Injera wordt niet bruin gegeten, het beslag moet langzaam opwarmen. Wanneer de onderkant makkelijk loslaat en de bovenkant ‘droog’ is, de injera uit de pan halen. Injera bak je aan één kant.

Wil je echt op de traditionele manier eten dan bedek je de injera met alicha. Alicha is een soort stoofpotje van uien, kool en wortels.

Serveersuggesties

Een injera is groot (de maat van een groot dienblad), kleinere pannenkoeken zijn dus handiger om te bakken met het meel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit injera - ethiopische pannenkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven