Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan atjar kering (zoetzure makreel) recept
Ikan atjar kering (zoetzure makreel) recept

Ikan atjar kering (zoetzure makreel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en sipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de kemirienoten fijn in de vijzel.
Was de makrelen en dep ze droog.
Verhit de olie in een wok en bak de makrelen rondom bruin.
Neem de makreel uit de wok en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Haal de olie uit de pan waar de vis in is gebakken, doe 1 eetlepel van deze olie terug in de pan.
Fruit de uien, knoflook, kemirienoten en de sereh er in aan tot deze glazig zien.
Voeg de azijn, de gula djawa, de kunyit en een klein scheutje water toe.
Leg de makrelen in het kruidenmengsel en laat het geheel gaar stoven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan atjar kering (zoetzure makreel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven