Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan asem manis (schol in stevige ketjapsaus) recept
Ikan asem manis (schol in stevige ketjapsaus) recept

Ikan asem manis (schol in stevige ketjapsaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Was en schil de djahe en rasp deze fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de schollen bruin.
Neem de schollen uit de pan en laat deze daarna uitlekken en afkoelen.
Meng de asem met 2 eetlepels water en smeer hiermee de schollen in.
Laat de asem 30 minuten intrekken.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de boemboe even aan.
Voeg dan het water en de ketjap toe en laat de saus even sudderen.
Giet vervolgens de saus over de vis.

Serveersuggesties

Serveren met rijst of mie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan asem manis (schol in stevige ketjapsaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven