Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hongaarse Lángos


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in de schil.
Los de gist met wat suiker op in 1 deciliter lauwe melk.
Zet dit gistmengsel 10 minuten op een warme plaats.
Als de aardappelen gekookt zijn, moeten ze worden geschild en fijngestampt.
Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Als het gistmengsel 10 minuten heeft gestaan, kan dit in het kuiltje worden gegoten.
Voeg de aardappelen, de rest van de lauwe melk, het zout en de olie toe en kneed hier een soepel deeg van.
Bestuif het deeg met bloem, dek het af met een schone theedoek en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.
Schenk 5 tot 6 cm olie (of frituurvet) in de pan.
Maak van het gerezen deeg koeken van 2 cm dik en leg deze in de hete olie.
Bak de koeken aan beide kanten goudbruin en strooi er wat zout over.
Bestrijk de lángos met uitgeperste knoflook of met zure room en gemalen kaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hongaarse lángos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hongaarse Lángos heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Deze ga ik binnenkort proberen. Maar als een Hongaar deze 5 sterren geeft moet het goed zijn! We will let you know BALATON 4 EVER
    Jelle D gaf dit recept op 3 januari 2016 5 uit 5 sterren
  • Beste Daniel, Lángos ken ik, maar heb ze nog nooit zelfgemaakt, vandaar dat ik kijk naar het recept. Ook jouw knoflookolie ga ik zeker maken. Groet, Peter de Haan
    Peter de Haan gaf dit recept op 2 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Klinkt goed ga het de volgende keer zeker proberen. Dank je voor de tip! mvg Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 3 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Hallo ik kom uit Hongarije en ik heb nog een goede tip voor het bestrijken dat is je pakt een klein schaaltje en wat knoflook en wat olie. Je knijpt de knoflook uit met een pers en je laat het in het ... Lees reactie
    Daniel Ocsai gaf dit recept op 1 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven